Strategie: korte & lange termijn

Op basis van de conclusies uit de analyse van fase 1 hebben we nu een duidelijk inzicht waar acties moeten ondernomen worden en in welke volgorde. We stellen een korte- en langetermijnstrategie op, evenals een realistisch budget per fase. Ook maken we een partnerselectie ter uitvoering van het plan. We kijken welke leverancier het beste past bij uw project en negotiëren de beste deal. Belangrijk hierbij is dat we aan uw kant staan. Zijn we van oordeel dat het finale voorstel van de partner ontoereikend is, dan zullen we een andere partnerkeuze maken.

Keuze partners en opstellen planning

We denken mee en maken keuzes vanuit het standpunt van en in het belang van uw onderneming.  Dat is een belangrijke nuance: we staan aan uw kant en brengen niet het zoveelste verkooppraatje.  We stellen een eerlijk, gefundeerd stappenplan voor u op, en onderhandelen de beste deals met uw partners ter uitvoering van de strategie.

Opmaak budget

Om uw doelstellingen te bekomen helpen we u bij het opstellen van een realistisch budget. Vaak is dit zelf moeilijk in te schatten of worden investeringen te vroeg of te laat gedaan. De juiste timing is belangrijk. We zorgen ook voor een realistisch budget zodat een overinvestering niet aan de orde is, maar ook bij het omgekeerde scenario zullen we u waarschuwen en uw verwachtingen bijstellen.  

Optimale channelmix
Indien een budget voor online marketing voorzien is in de planning, dan zullen we een optimale channelmix opstellen. In welke media investeren we het best en wanneer? Hoeveel houden we aan de kant voor Google en social media of moeten we ook een gedeelte vrijhouden voor offline marketing ter ondersteuning? We maken ook telkens een estimatie van het rendement. Dat wil zeggen dat we vooraf op basis van historische data inschatten hoeveel uw investering zal opbrengen. Tot welk niveau kunnen we het mediabudget vergroten om tot een maximum rendement te komen? Daar komt het op neer bij online marketing.

Bij het opstellen van een online marketing budget is het antwoord op de vraag "Wat is het rendement van mijn investering?"perfect in te schatten.

Keuze partner, passend bij uw project

Er is de laatste jaren duidelijk een wildgroei aan webdesign bureaus, social media specialisten, online marketing agencies. Keuze stress heet dat fenomeen. 4P Media zal een optimale partner voorstellen ter uitvoering van uw project en desnoods meerdere alternatieven aanbieden. Zo kunnen we samen de juiste keuze maken, passend bij uw noden en budget. Afhankelijk van de grootte van uw project kan de partnerkeuze sterk verschillen. Een krachtige e-commerce website heeft een andere partner nodig dan een kleinschalige website enkel ter promotie van offline producten. We zijn een strategiebureau. Dat wil zeggen dat we niet uitvoerend werken maar u wel de beste oplossing(en) aanbieden en uw projecten eventueel samen met u opvolgen. We ontzorgen u graag...

Eigen tools - tot uw dienst

Hoewel we niet uitvoerend werken bieden we wel zelf enkele tools aan passend bij onze service. Zo kan u bij ons terecht voor